Uměla sladidla a dochucovadla jsou nebezpečná

19. září 2012 v 18:00 | WarFare |  Správičky
Vzhledem k lásce naší společnosti k cukru jsou vědci schopni
vyrábět umělá sladidla a dochucovadla. Tato umělá sladidla nám
dávají stejnou radost jako cukr, ale bez kalorií a nebezpečných
účinků na inzulín a formaci triglyceridů. Jde o aspartam, acesulfam
draselný, glutamát sodný, sukralozu a mnoho dalších. Bohužel jsou
tyto látky vysoce toxickými agenty, které poškozují důležité části těla.


Ideální sladidla jsou tvořeny přírodou a jsou minimálně zpracované.
Patří mezi ne organický (bio) cukr, stevia, surový med, javorový sirup,
atd. Čím více je sladidlo zpracované, tím je nebezpečnější. Umělá
sladidla jsou často zcela vytvořena v laboratoři. Následují
nejnebezpečnější umělá sladidla:

Aspartam
Původně schválený v roce 1981 pro použití v potravinách, je 200krát
sladší než cukr. Skládá se z 50% fenylalaninu, 40% kyseliny asparagové
a 10% metanolu. Nadbytek fenylalaninu narušuje normální hladinu
serotoninu v nervovém systému, což vede k depresím, emocionálním
a psychotickým poruchám. Jedinci, kteří konzumují aspartam mají
zvýšenou hladinu fenylalaninu.

Kyselina asparagová
Excitotoxin, který doslova excituje neurony a ničí buňky. Metanol
je také neurotoxin a jeho vstřebávání se zvyšuje, když je aspartam
zahřátý nad 30 stupňů Celsia. Toto zahřátí přeměňuje metanol ve
formaldehyd, který poškozuje nervový systém a je vysoce karcinogenní.

Acesulfam draselný
Toto umělé sladidlo je často použito v kombinaci s dalšími umělými
sladidly, jako je např. sukraloza a/nebo aspartam. Toto sladidlo
stimuluje sekreci inzulínu, i když nezvyšuje hladinu cukru v krvi.
Zvýšená hladina inzulínu zvyšuje riziko zánětů a omezuje imunitu.
Je spojován s leukémií, rakovinou prsu, rakovinou brzlíku a
chronickými onemocněními dýchacích cest.

Sukraloza
Toto umělé sladilo je na trh uváděno, jako kdyby pocházelo z
přírodního cukru. Nicméně jde o zpracovanou látku se třemi atomy
chloru, které poškozují mikroflóru v lidských střevech. Biochemik
Dr. James Bown říká: "Sukraloza je jednoduše chlorovaný cukr."
Sukraloza poškozuje brzlík a zanítí játra a ledviny. Chlor je přírodně
antiseptický a poškozuje lidská střeva a ničí mikroflóru, což vede
k formaci kvasinek, syndromu dráždivého tračníku, ulcerózní kolitidě,
Crohnově nemoci, obezitě a kachexii.

Benzoan sodný
Tento typ konzervační ve vodě rozpustné soli se tvoří tak, že se přidá
hydroxid sodný k kyselině benzoové. Nachází se v mnoha nápojích,
energetických nápojích a v dalších zpracovaných jídlech. Konzumace
benzoanu sodného je spojována s neurologickými onemocněními
jako je ADHD a zánětlivá onemocnění jako je astma. Kombinace
benzoanu sodného a kyseliny askorbové (vitamín C) vytváří vysoce
karcinogenní látku jménem benzen. Benzen je spojován s mnoha
závažnými druhy rakoviny - leukémie a lymfom.

Glutamát sodný
Tato extrémně nebezpečná látka zvýrazňuje chuť a používá se
jako konzervační prostředek v konzervách a balených potravinách.
Arizonské centrum pro pokročilou medicínu uvedlo, že podporuje
růst rakovinných buněk a je vysoce neurotoxický. Jiné studie jej
spojují s poškozením jater, chronickými záněty, chronickými
bolestmi a neschopností hubnout. Používá se pod mnoha
podvodnými názvy jako autolyzovaný kvasnicový extrakt,
přírodní aromata, sójová bílkovina, syrovátkový izolát, atd.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Adriana Sorbitol Adriana Sorbitol | 8. dubna 2015 v 17:28 | Reagovat

Dobrý den všem,
jedním z často používaných umělých sladidel je i sorbitol (používá se jako zahušťovadlo, sladidlo i stabilizátor). Jeho použití je široké právě kvůli ijeho vlastnostem. Jaký má ale vliv na zdraví? Koho to zajímá, může se podívat třeba sem http://sorbitol.cz/jak-se-vyrabi/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama