Kontroverzní Éčka - Jídlo plné jedů

27. července 2013 v 18:55 | WarFare |  Zdravie
Potravinářská aditiva prodlužují trvanlivost potravin, ovlivňují
jejich energetickou hodnotu, ale třeba také chuť či vzhled.
Označujíse kódem, který se skládá z písmene E a trojmístného čísla,
odtud název éčka. Jejich schvalování podléhá velmi přísným toxikologickým
zkouškám. Čím víc toho lidé vědí o aditivech přidávaných do potravin,
tím lépe. Více než polovinu z nich totiž netvoří žádná chemie, ale látky
přírodní nebo přirozené povahy. Třeba vitamín C, kyselina citrónová,
beta karoteny, riboflavin, tedy vitamín B2, a desítky dalších neškodných,
nebo dokonce zdraví prospěšných, látek. Syntetických přídatných látek,
které se běžně v přírodě nevyskytují, je ze všech éček asi třetina. Již
dlouhose však ví, že mnohá z nich nejsou prospěšná lidskému zdraví.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Black_Rose Black_Rose | E-mail | Web | 27. července 2013 v 19:03 | Reagovat

aj na svojom blogu mám info o zdravom životnom štýle

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama